BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Ses Yalıtımı Uygulamalarımız

Gürültü insan için rahatsız edici sesler bütünü olarak tanımlanabilir. Verdiği bu rahatsızlığın yanı sıra bireyler üzerinde, psikolojik, fizyolojik ve performans yönünden olumsuz etkiler de yaratır. Gürültü, davranış bozuklukları, çalışma verimindeki düşüş, duyma kayıpları, kulak çınlamaları ve bazı psikolojik hastalıkların nedeni olabilir. Üstelik gürültü sonucu oluşan işitme kayıplarının ilaçla veya cerrahi bir müdahale ile tedavisi bulunmuyor. Gürültüden korunmak için ve gürültünün zararlı etkilerini en aza indirmek amacıyla yapılan işlemlere ise genel olarak ses yalıtımı adı verilmektedir.


Araştırmalar, sürekli 55 dB mertebelerindeki gürültünün, sinirlilik, saldırganlık ve uyku düzensizlikleri yarattığını gösteriyor. Uzun süreler yüksek gürültü düzeyi ile karşı karşıya kalındığında beyin adrenalin salgılıyor, vücut “savaşma” konumuna geçiyor ve sonuçta psikolojik sorunlar ve hipertansiyon gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor.

Ses Düzeyi Etkileri
30-65 dBA I. Derecedeki Gürültüler Konforsuzluk, Rahatsızlık, Sıkılma duygusu, Kızgınlık, Konsantrasyon bozukluğu, Uyku bozukluğu.
65-90 dBA II. Derecedeki Gürültüler Kalp atışının değişimi, Solunumun hızlanması, Beyindeki basıncın azalması.
90-140 dBA III. Derecedeki Gürültüler Baş ağrısı.
140 dBA V. Derecedeki Gürültüler Kulak zarının patlaması.

Gürültü Kontrolü

Sesin ortamdaki yayılmasını kontrol altına almak ses yalıtımındaki en önemli amaçtır. Ses bir ortamda yayılırken önüne bir engel çıktığı zaman, diğer fiziksel olaylar gibi davranır. Yani sesin bir bölümü çarparak geri yansır. Bir bölümü önünde bulunan engel tarafından yutulur. Bir kısmı da önünde bulunan engelin diğer tarafına geçer. Bu sebeple her malzemenin bir ses yutma potansiyeli vardır. Ses yalıtımı yapılırken bu ses yutma potansiyelleri en yüksek olan maddeler kullanılır.

Ses Yalıtımında Kullanılan Malzemeler

Cam Yünü: Isıya dayanıklı bu malzeme camın ergitilmesi ile elde edilmektedir. Bu malzeme ses yalıtımında olduğu gibi ısı yalıtımında da kullanılmaktadır.
Taş yünü: İnorganik ham madde olan bazalt taşının yüksek sıcaklıkta eritilmesi ve kullanılacağı kalınlıkta preslenmesi ile meydana gelir.
Polietilen: Kullanım yeri amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde boru ve levha olarak kullanılmak üzere üretilen bir petrol ürünüdür.
Kauçuk Köpüğü: Ham maddesi kauçuk olan bu malzeme ısı ve ses yalıtımında kullanılır.
Ahşap Yünü: Malzemesi ahşap olan bir yalıtım ürünüdür.
Poliüretan: Günlük hayatta kullanılan buz dolaplarında bulunan malzemedir.
Melamin Köpüğü: Yalıtımda kullanılan bu ürünün ham maddesi melamin plastiğidir

Bize Ulaşın

Ostim
:
+90 312 354 80 76
 
Saray Keresteciler Şube
:
+90 312 815 13 59
 
:
+90 534 571 89 80
 
:
+90 533 426 22 12
 
:
+90 312 354 80 78
 
  :
Alınteri Bulvarı No:88
Ostim / Ankara / Turkey
 
:
info@yapimall.com.tr